top of page

'Een dag uit het leven van een raadslid'Het is dinsdagochtend en de wekker gaat om 6.45 uur. Ik wek de kinderen om 7.00 uur die nog op bed liggen,maar wel moeten opstaan. Om 7.30 uur wek ik de jongste van 9 nogmaals, hij neemt het er graag van en is zijn bed niet uit te krijgen. Ik denk dan altijd ‘nu kan het nog’. Als iedereen is aangekleed, spullen heeft gepakt en richting school is vertrokken, begint mijn dag pas echt. Vanavond is er een raadsvergadering dus dat betekent een lange dag. Dinsdag is ook mijn werkdag. Ik doe de financiële administratie van mijn man zijn bedrijf, gemiddeld 16 uur per week. 


Het is nu 13.00 uur en vandaag valt de hoeveelheid mee en ben ik iets eerder klaar, wat erg fijn is want dan kan ik nu even snel de boodschappen halen en de vergadering van vanavond nogmaals doorlopen. De raadsvergadering van vanavond is beeldvormend met vooraf een mogelijkheid om sportverenigingen en maatschappelijke verenigingen te spreken over de voorkeursvariant Noord-Zuidverbinding dus geen woordvoering of debatten voor vanavond maar luisteren, informatie ophalen en vragen stellen. Voor een oordeelsvormende vergadering ben ik meestal wel met alles lezen, bespreken en eventueel een woordvoering uitwerken minimaal 12 uur bezig. 


Dan is het nu 14.30 uur en komt onze jongste zoon uit school. Ik luister even naar de wilde verhalen waar hij altijd mee thuis komt en ik begin met de voorbereiding voor het eten. Tussendoor heb ik nog een telefoongesprek met een van de aanwezigen van vanavond over de zorgen die daar zijn. Rond 16.30 uur komt de oudste ook weer binnen, hongerig en alweer bezig met zijn planning voor zijn training. Samen met de oudste en jongste eet ik dan rond 17.15 uur.

 

Onze middelste zoon die is 14 en is keeper bij NAC. Hij zit in Breda op school die samenwerkt met NAC jeugdopleidingen, waardoor school en trainingen afgestemd zijn met elkaar. Hij is dan rond 19.00 uur thuis en eet dan samen met mijn man, want die is ook vaak laat thuis van zijn werkklussen. 


Rond 18.45 uur vertrek ik richting De Lockhorst voor het eerste deel van de vergadering. Een bijeenkomst voor de stakeholders om met hen in gesprek te gaan over hun vereniging of instelling die in het plangebied vallen van Sliedrecht Noord. Dit waren fijne open gesprekken en wat opviel was dat ze bereid zijn om mee te denken en duidelijk hun wensen lieten horen en dit ook goed konden onderbouwen. Rond 20.45 uur begon de beeldvormende vergadering over voorkeursvariant Noord-Zuidverbinding en deze duurde tot 23.00 uur. De beeldvormende vergadering is terug te zien via raad.sliedrecht.nl overigens is daar alles terug te lezen en te zien waar de raad van Sliedrecht over spreekt. Na de vergadering fiets ik terug naar huis en lag ik rond 00.15 uur op bed. 


Dit was mijn dag als moeder, werkende, vrouw en raadslid.

Priscilla Kraaijeveld-le Pair


27 maart 2024

Comments


RECENT
bottom of page