top of page

De macht van de mediaAfgelopen raadsvergaderingen zijn er veel raadsvoorstellen besproken en besloten! Veel van deze besluiten leiden tot discussie en uitingen in de (lokale) kranten, maar vooral ook op sociaal media. Vaak negatieve uitlatingen maar soms lees je daar ook positieve tussen.


Tijdens een hoorcollege in mijn studie rechten (2006) gaf Frits Wester een lezing met als thema “de macht van de media”.

Deze interessante lezing was eigenlijk een voorspelling voor wat er op ons af ging komen. Toen nog 2006, er was nog geen X (voorheen Twitter), Facebook, Instagram, Telegram of Whatsapp. Wel mobiele telefoons met internetfunctie, sociale mediakanalen zoals toen nog Hyves en MSN. Hoe wordt de media gebruikt en misbruikt? Wat is je boodschap? Welk doel wil je bereiken? Wil je informeren of wil je iets ter discussie stellen? Frits Wester gaf het al aan de maatschappij heeft een nieuw communicatiemiddel, maar is het nu een kracht of een macht die de media heeft?


Mijn kracht is dat ik graag in gesprek ga met de mensen en het liefst persoonlijk zonder de media. Hoor en wederhoor. Elkaar aankijken, luisteren en begrip tonen naar elkaar. Je bent het niet altijd met elkaar eens maar in een gesprek ontstaat wel vaak begrip en dan kom je dichter naar elkaar toe waardoor er veel meer mogelijk is.


Heeft de media de macht of is het een kracht waar je rekening mee moet houden? Uiteindelijk blijf je zelf verantwoordelijk voor hetgeen dat je schrijft of zegt. Je hebt elkaar nodig en we zullen het samen moeten doen. Dus blijf met elkaar in gesprek, blijf open staan, luister naar elkaar en heb vooral respect voor elkaar.Priscilla Kraaijeveld-le Pair

Raadslid CDA Sliedrecht


23 november 2023

Comments


RECENT
bottom of page