top of page

CDA: "Fatsoen moet worden hersteld"

Het ging er dinsdagavond 'heftig' aan toe in de Sliedrechtse gemeenteraad. Centraal op de agenda stond het integriteitsonderzoek van de gemeente Sliedrecht inzake oud-wethouder de heer Van Rekom. Iedere partij voltrok hierin zijn eigen standpunt. Fractievoorzitter Frank Dunsbergen van het CDA Sliedrecht sprak vooral duidelijke taal als het gaat om het fatsoen dat vaak miste in de discussie omtrent dit onderwerp.

Frank Dunsbergen aan de raad: "Als wij het rapport bekijken, is de conclusie klip en klaar: oud-wethouder Van Rekom heeft bij de uitoefening van zijn wethouderschap integer gehandeld. Hij heeft het gewoon goed gedaan. Dat zijn reputatie door het slijk is gehaald, kan gewoon niet. Dat is in strijd met alle fatsoensnormen."

"Het is tijd dat wij de fatsoensnormen weer in ere herstellen: in het debat, in de raad en in de media."

"Wat ons betreft ligt daar ook de kern van het probleem: de fatsoensnormen zijn voeten getreden. Als partij van de waarden en normen gaat dat ons zeer aan het hart. Drie normen wil ik concreet noemen. Normen die wij heel normaal vinden:

  1. Wat ons betreft is het heel normaal dat je beweringen en zeker beschuldigingen goed uitlegt/motiveert;

  2. Wij vinden het ook heel normaal dat je zorgvuldig omgaat met beschuldigingen en dat je hier voorzichtig mee omgaat. Dat betekent ook dat je de belangen van anderen afweegt;

  3. Ten slotte vinden wij het niet meer dan normaal dat je niet vooringenomen bent en dat je persoonlijke belangen thuis laat; zeker als het gaat om beschuldigingen.

Voorzitter, het is genoeg geweest. Het is tijd dat wij de fatsoensnormen weer in ere herstellen: in het debat, in de raad en in de media. Dat is een zaak van iedereen, maar ook beter voor iedereen, want in dit geval zijn er geen winnaars, maar alleen maar verliezers.

Ik heb genoeg gesproken. Het CDA wenst de heer Van Rekom alle geluk voor de toekomst. Aan ons allemaal de schone taak om de handschoen op te pakken. Uiteindelijk is het heel simpel: fatsoen moet je gewoon doen.

RECENT
bottom of page