Extra fietsenstallingen na vragen van CDA

12/02/2018

De gemeenten Sliedrecht en Papendrecht gaan samen aan de slag voor meer fietsenstallingen bij station Sliedrecht Baanhoek. In november stelde het Sliedrechtse raadslid Vincent Prins (CDA) vragen over het tekort aan fietsenstallingen. Hij wilde extra fietsenrekken en stelde voor om een financiële bijdrage te vragen aan de gemeente Papendrecht. Beide gemeenten zijn met hem eens dat er een probleem is.

Raadslid Vincent Prins bij de bewuste fietsenstallingen ©Vincent Prins

 

In Sliedrecht zijn de voorbereidingen voor de uitbreiding van de stallingsruimte al gestart. Buurgemeente Papendrecht voelt zich ook verantwoordelijk. Ze denkt graag mee over het verlagen van de fietsparkeerdruk bij het station. Een deel van de treinreizigers woont in de Papendrechtse wijk Oostpolder.

 

Het CDA is blij over de samenwerking tussen de gemeenten. Toch is er ook verbazing. Volgens de provincie Zuid-Holland moet eerst inzicht komen in de grootte van het probleem. Ze wil weten hoeveel fietswrakken en weesfietsen bij het station staan. Prins: “Als twee overheden actief een probleem willen aanpakken, waarom werkt de derde overheid dan niet meteen mee?”

 

Toch is Prins optimistisch. Hij verwacht uiterlijk volgend jaar extra fietsenstallingen bij het station. “Maar het liefst natuurlijk eerder.”

Deel met vrienden
Tweet
Vind ik leuk
Please reload

CDA gaat voor de 'Lijstertunnel'

22/01/2018

1/1
Please reload

Please reload

Please reload

Fractiekamer

Doctor Langeveldplein 30, 3361 HE Sliedrecht

Copyright 2019 CDA, Alle rechten voorbehouden.