top of page

CDA-wens 'lift naar Kerkbuurt' komt uit

Een mooie afsluiter van het politieke jaar toen vandaag bekend werd dat de CDA-wens van de realisatie van een lift naar de Kerkbuurt, in de zomer van 2018 plaats gaat vinden. Vooral burgerraadslid Joop de Vries heeft zich al een aantal jaren hard gemaakt voor het verbeteren van de toegankelijkheid van onze winkelstraat.

Vincent Prins en Joop de Vries, vlakbij de locatie van de nieuwe lift © Jeroen Vlot

Medio 2015 heeft het CDA Sliedrecht al gepleit voor een openbare lift waardoor de Kerkbuurt ook voor mindervaliden een stuk toegankelijker zal worden. Deze wens rust ook op het Europees verdrag voor rechten van mindervaliden.

De lift, die naast mindervaliden ook ouderen en mensen met een kinderwagen zal gaan helpen de dijk op te komen, zal ergens naast de ingang van de Jumbo gaan verschijnen.

RECENT
bottom of page