Vincent Prins

Profiel

Naam: 

Geboren: 

Leuk weetje:

Functie:

Portefeuilles:

CV:

Twitter:

Vincent Prins

1975

Kijkt graag naar de Muppets

Raadslid Gemeente Sliedrecht

Duurzaamheid, milieu, verkeer en vervoer, ruimtelijke ordening, groenbeleid, openbare ruimte

- mede-oprichter Voedselbank Sliedrecht (2006-2007);

- lid van Interkerkelijke Diaconale Commissie (2005-2009);

- lid van wijkplatform Sliedrecht-Oost (2004-2010).

https://twitter.com/veprins

October 30, 2019

De projectontwikkelaar van het Watertorenterrein wil samen met omwonenden een nieuw plan opstellen. Alle oude plannen zijn van tafel. Op 29 oktober 2019 nam de gemeenteraad een besluit over de uitgangspunten.

Namens het CDA sprak raadslid Vincent Prins over het belang v...

May 22, 2019

Het openbaar vervoer. Een onderwerp dat ons allemaal al lange tijd bezig houdt. Bijna een maand geleden heeft het CDA Sliedrecht een meldpunt geopend, zodat u klachten over het openbaar vervoer bij ons kunt melden. 

Veel klachten Er is veel gebruik gemaakt van het meldp...

Please reload

Mijn naam is Vincent Prins en ik ben inmiddels al een aardig tijdje actief in de Sliedrechtse gemeenteraad. Hoe is dat nu gekomen kunt u zich misschien afvragen? Het begon allemaal tijdens mijn studietijd, toen ik steeds meer belangstelling begon te krijgen voor politiek. Met medestudenten maakte ik excursies naar bijvoorbeeld de Tweede Kamer, het Vlaamse Parlement en het Europese Parlement. Een van mijn docenten werkte zelfs voor de Europese Commissie.


Eind 2003 wilde de gemeente Sliedrecht drie wijkplatforms opstarten. Ik heb me toen direct aangemeld voor het wijkplatform Sliedrecht-Oost. Enkele jaren later heb ik samen met enkele anderen de Sliedrechtse voedselbank opgericht. Vervolgens kreeg ik bij een ledenvergadering van het CDA in 2007 de vraag of ik wilde meedenken met de fractie. Dat leek me wel wat. Sindsdien ben ik eigenlijk altijd paraat bij de fractievergaderingen op de woensdagavond.

Voor de verkiezingen van 2010 werd ik toen gevraagd voor de derde plek op de CDA-lijst. Dat ging me wat te snel. Ik vond plaats 6 eigenlijk wel hoog genoeg. Ik besloot eerst een tijdje burgerraadslid te zijn. Anderhalf jaar later kwam ik alsnog in de gemeenteraad, omdat een ander verhuisde naar Alblasserdam. Ik vond het een hele eer dat ik raadslid mocht worden.

Politiek is ook gewoon erg leuk omdat je in de gemeenteraad besluiten mag nemen over de toekomst van je eigen dorp. Je kunt opkomen voor de belangen van inwoners. En je kunt er je eigen creativiteit in kwijt. Dat is echt mooi werk. Ik wil graag dat Sliedrecht een dorp is waar we veilig en gezond kunnen wonen.

 

Over de klimaatverandering maak ik me wel zorgen. Het gaat niet alleen om het nu, maar ook om de komende generaties.

Als mij wordt gevraagd of ik altijd in de politiek blijf, dan zeg ik: altijd, dat is wel erg lang. Maar ik ben niet van plan om binnenkort te stoppen. Gelukkig voel ik me nog lang geen politiek fossiel. Ik ga graag nog een tijdje door in de gemeenteraad.

Fractiekamer

Doctor Langeveldplein 30, 3361 HE Sliedrecht

Copyright 2019 CDA, Alle rechten voorbehouden.