top of page

Vincent Prins

Waar een
wil is, 
is een weg

IMG_2044.heic

Mijn naam is Vincent Prins. Ik ben al een aardig tijdje politiek actief in Sliedrecht. Sinds 2007 ben ik aanwezig bij de fractievergaderingen van het CDA. Mijn allereerste CDA-activiteit deed ik nog langer geleden: als tiener bracht ik in de jaren tachtig folders rond voor het CDA. In 2011 werd ik voor het eerst raadslid.

 

In de gemeenteraad mag je besluiten nemen over de toekomst van je eigen dorp. Onze inwoners willen dat Sliedrecht een dorp is waar we veilig en gezond kunnen wonen. De toekomst wordt niet makkelijk. Er zijn problemen op het gebied van klimaat, wonen, bereikbaarheid en biodiversiteit. Toch denk ik: waar een wil is, is een weg.

 

Een paar voorbeelden van wat ik voor elkaar heb gekregen in de afgelopen jaren? Een veiliger fietspad op de Craijensteijn, meer speeltoestellen (Motie Wipkip), meer fietsenstallingen bij stations, natuurvriendelijk groenbeheer, een extra fietsoversteek op de Thorbeckelaan bij de Dirk, minder felle reclames op reclamemasten en een trap in het park naar de Tiendweg.

 

Wat ik nog zou willen? Als we van het gas af gaan, moet dat voor iedereen betaalbaar zijn. Verder wil ik een veiliger fietspad op de Rembrandtlaan en groenere parkeerplaatsen. En het zou mooi zijn als we weer een directe bus naar Dordrecht krijgen.

 

Of ik naast politiek nog andere dingen doe? Ja, natuurlijk! Ik geniet van mijn gezin, ik werk bij Rijkswaterstaat, ik ben lid van de ledenraad van KRO-NCRV en ik maak puzzeltjes voor de jeugd in de kerk.

bottom of page