Ton Spek

Profiel

Naam: 

Leeftijd: 

Bijnaam:

Functie:

Portefeuilles:

Nevenfuncties:

Website:

Ton Spek

49

Wethouder van Friet

Wethouder Gemeente Sliedrecht

Wonen, Milieu & Duurzaamheid, Verkeer & vervoer, openbare ruimten, communicatie & burgerparticipatie, recreatie, omgevingswet, dienstverlening

Vrijwilliger verpleeghuis Waerthove (onbezoldigd), vrijwilliger PI de dorste poorten (onbezoldigd), bestuurslid stichting JA (onbezoldigd)

tonspek.wordpress.com

November 17, 2018

Het is inmiddels alweer 150 dagen geleden dat Ton Spek wethouder werd van Sliedrecht. Namens het CDA zetten we hem daarom graag in het zonnetje vandaag, en kijken we terug op de mooie dingen die hij al voor ons dorp heeft mogen doen.

Iets meer dan twee maanden na het pl...

October 12, 2018

Wethouder Ton Spek beloofde eerder al dat er een fietspad zou komen tussen het Stationspark en bronbad de Lockhorst. En sinds vandaag is dat ook officieel gelukt! Daarmee komt de CDA wethouder van Verkeer en Vervoer zijn afspraak met de gemeenteraad na.

Het nieuwe fiets...

Please reload

Ik ben Ton Spek, getrouwd met Carine en samen hebben we een zoon en twee dochters. Sinds 2018 ben ik werkzaam als wethouder van de gemeente Sliedrecht.

 

Met deze functie wil ik een bijdrage leveren aan het nog mooier maken van ons al mooie dorp. Thema’s die onder mijn portefeuille vallen zijn Wonen, Milieu & Duurzaamheid, Verkeer & vervoer, openbare ruimten, communicatie & burgerparticipatie, recreatie, omgevingswet en dienstverlening. Ik noem dit ook wel de portefeuilles van de samenleving en ben dan ook heel dankbaar dat ik met deze zaken aan de slag kan. Misschien vraagt u zich af, hoe ben ik nu bij deze functie terecht gekomen en waarom past dit bij mij?


Nadat ik de opleiding Maatschappelijk Werk afrondde, heb ik een aantal jaar theologie gestudeerd. In mijn dagelijks leven heb ik met kwetsbare personen gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg (psychiatrie), het Voortgezet Speciaal Onderwijs en de Maatschappelijke Opvang (dak- en thuislozenzorg, slachtoffers van huiselijk geweld en zwerfjongeren). 


Al jaren ga ik ook voor in diensten in verpleeghuizen, tijdens evangelisatie-activiteiten, op jeugdkampen en in reguliere kerkdiensten. Vanuit praktisch pastorale gedrevenheid, wil ik graag de Eeuwige Woorden van God vertalen naar de praktijk van het dagelijks leven.
Vanaf 2012 ben ik ook politiek betrokken. Eerst als burgerraadslid, raadslid, fractieleider, lijsttrekker en nu na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik wethouder geworden in mijn eigen woonplaats.


Verder sta ik heel graag in de keuken. Ik ben wel een echte hobby kok. Mensen noemen mij niet voor niets de wethouder van friet. Wist u dat ik de gehele gemeenteraad ook al eens heb getrakteerd op echte verse frieten? #frietpower

Fractiekamer

Doctor Langeveldplein 30, 3361 HE Sliedrecht

Copyright 2019 CDA, Alle rechten voorbehouden.