top of page

Rens den Besten vertelt over proces

‘Hoe we vanuit de gemeenteraad Sliedrecht kunnen helpen’


SLIEDRECHT - Rens den Besten van de lokale Sliedrechtse afdeling van de politieke partij CDA (afkorting voor Christen-Democratisch Appèl) is in 2014 begonnen als gemeenteraadslid. Toen was één van de zaken die speelde waar voetbalvereniging VV Sliedrecht heen verhuisd. Zeven jaar verder zijn de plannen nog niet definitief. Den Besten legt uit.


,,Er zijn plannen om VV Sliedrecht te verhuizen naar Sliedrecht Buiten. Dit is de naam van het voormalig Recreatief Knooppunt. Doordat er meerdere partijen betrokken zijn, is het realiseren niet zo één, twee, drie geregeld. Als gemeenteraadslid heb je de taak om uit te zoeken wat het beste is voor Sliedrecht en hoe je dat voor je ziet. Binnen het CDA vinden wij het erg belangrijk dat we echt de samenleving vertegenwoordigen. Daarom mag iedereen altijd contact met ons opnemen, bijvoorbeeld door te e-mailen naar fractie@cda-sliedrecht.nl, zodat we weten welke problemen er zijn in Sliedrecht en vooral welke mogelijke oplossingen dorpsgenoten zelf voor zich zien. Voor de goede duidelijkheid: wij kunnen niet alle problemen direct naar wens oplossen. Wel kunnen we luisteren en deze kwesties bespreekbaar maken in de raad. En dat doen we natuurlijk ook.

Werkbezoek Daarom ben ik vanuit mijn functie ook regelmatig bij de voetbalvereniging over de vloer geweest, zo kon ik met mijn eigen ogen zien hoe het eraan toe gaat. Het is de grootste sportvereniging van ons dorp, maar de accommodatie is echt aan vernieuwing toe. De afgelopen jaren zijn er wel onderhoudswerkzaamheden gedaan, maar aangezien het de bedoeling is dat de club hemelsbreed tweehonderd meter verderop hun nieuwe thuis moet vinden, werden grote en ingrijpende werkzaamheden natuurlijk uitgesteld.

Meerdere partijen De voetbalvereniging is niet de enige die hierover gaat. De gemeenteraad, provincie en boeren van wie het land is, moeten het bestemmingsplan goedkeuren. En in die fase erna kan er trouwens nog officieel bezwaar worden gemaakt. Zelf zie ik voordelen in het hele idee. Als je kijkt naar waar VV Sliedrecht nu staat, dan kan daar bedrijventerrein komen, Stationspark 3. Dat is een goede ontwikkeling voor ons dorp, zo wordt Sliedrecht aantrekkelijker. De gemeente kan deze grond verhuren of verkopen en met dat geld kan Sliedrecht Buiten deels worden gefinancierd.

Problemen Vandaag de dag is de club nog niet verhuisd. Ik had al lang en breed gehoopt dat de overkant in 2021 toch wel in zicht zou zijn. Toch is er achter de schermen wel van alles gebeurd. Heel lang was het probleem dat de gemeente niet de eigenaar was van alle gronden. Ook moesten relaties vanuit de politiek opnieuw worden gemaakt doordat er andere wethouders in de gemeente gingen werken. Wethouder Ed Goverde van de Partij van de Arbeid heeft sport en recreatie in zijn portefeuille en zet zich hier ook echt hard voor in. De afgelopen tijd zijn er grote stappen voorwaarts gemaakt. De eigenaar van het stuk grond waar de voetbalvereniging nu zit, Piet Smits, gaat de grond nu ruilen voor een ander stuk strak aan de Betuwelijn. Doordat de beslissing al ruim vijftien jaar duurt, heeft VV Sliedrecht gezegd niet meer te willen verhuizen. Zij maken anders teveel kosten. Anderzijds vinden zij het oversteekpunt op de helling op dit moment voor fietsers nog niet veilig genoeg. Dat snap ik helemaal, maar in dit hele verhaal blijft CDA bij ons eerdere standpunt.Wij kijken naar wat het beste is voor Sliedrecht. In onze ogen is dat dat de voetbal, dat een onderdeel is van een veel groter plan, verhuisd. Dan kunnen op Stationspark 3 bedrijven komen die bijvoorbeeld nu aan de dijk zitten en niet watergebonden zijn. Het geld dat daarmee gemaakt wordt, kan besteed worden aan het hele verhuisprogramma. Als CDA vinden we dat we nu op de no point of return zijn. Dat je dan mensen moet teleurstellen, is niet leuk, maar we kunnen onszelf recht in de spiegel aankijken: wij hebben er altijd alles aan gedaan om deze kwestie voor iedereen zo goed mogelijk op te lossen. In de politiek kan je niet iedereen blij maken, maar altijd je uiterste best doen voor de gemeente, in gesprek blijven met Sliedrechters en hard blijven werken voor wat je belooft, wel!”


(foto: Nanda van Heteren namens De Merwestreek)

Comments


RECENT
bottom of page