top of page

Records

Twee weken geleden ontmoette ik in de supermarkt mijn vroegere kleuterjuf. Erg leuk. Ik herkende haar niet meteen, maar zij mij wel. Na 44 jaar! Een record. Nooit sprak ik met iemand langer dan 44 jaar na een vorige ontmoeting.


In de gemeenteraad moest ik pas ook denken aan een record. Toen ging het over bushaltes. Vanaf het gemeentekantoor ligt de dichtstbijzijnde bushalte nu al verder weg dan in andere gemeenten. Van de provincie Zuid-Holland mag de bushalte bij het Burgemeester Winklerplein worden weggehaald. Dan ligt de eerste bushalte vanaf het gemeentekantoor op een kwartier lopen. Weer een stukje verder. Met een beetje pech komt Sliedrecht hiermee in het Guinness Book of Records.


Voor een bushalte aan de Thorbeckelaan heeft de provincie iets anders bedacht. In mei hoorde ik dat de provincie die bushalte iets naar het westen wil verplaatsen. Winkeliers en omwonenden zijn daar niet blij mee. De hele gemeenteraad snapt er ook niks van.


Volgens de provincie wil ook de gemeente Sliedrecht de bushalte verplaatsen richting de rotonde. Echt waar? Het staat in een brief die de provincie naar ondernemers stuurde. Ik heb het nagevraagd. In de brief die ik kreeg van het Sliedrechtse college staat het tegenovergestelde. Het college wil niet dat de bushalte aan de Thorbeckelaan wordt verplaatst. In de brief van de provincie staat dus een onwaarheid. Dat vind ik niet netjes. In brieven van de overheid moet betrouwbare informatie staan.


Deze zomer zijn er veel internationale sportwedstrijden. Je kunt kijken naar het Europees Kampioenschap Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Er worden vast weer records verbroken. Sporters moeten dat eerlijk doen. Bij een marathon in Mexico speelden vorig jaar duizenden deelnemers vals. Ze legden een deel van de afstand af per auto of per bus. Ze werden allemaal gediskwalificeerd. Logisch. Valsspelen mag niet. Dat leerde ik 44 jaar geleden al op de kleuterschool. Echt waar.


Vincent Prins

Raadslid CDA Sliedrecht20 juni 2024

Comments


RECENT
bottom of page