top of page

Lijstduwer Ad de Waard stelt zich opnieuw voor

En vertelt waarom hij op de CDA stemlijst staat

In het eerste kwartaal van 2022 staan de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Sliedrechters kunnen woensdag 16 maart naar de stembus om hun stem uit te brengen. Lijstduwer Ad de Waard van de lokale Sliedrechtse afdeling CDA (afkorting voor Christen-Democratisch Appèl) is één van de mensen waarop gestemd kan worden.


SLIEDRECHT – ,,Mensen zouden mij misschien kunnen kennen van mijn werkzaamheden uit het verleden. Van kinds af aan ben ik opgegroeid met deze politieke achtergrond. Mijn eerste politieke stappen maakte ik bij de Christelijk Historische Unie. Als secretaris ging ik in 1980 mee naar het CDA. Daarna was ik tussen 1986 en 1998 gemeenteraadslid, waarvan de laatste tien jaar fractievoorzitter. Daarna werd ik voorzitter van onze afdeling en tussen 2010 en 2014 was ik wethouder. In mijn portefeuille zaten onder meer groen, openbare werken en sport. Al dit werk heb ik met ongelooflijk veel genoegen gedaan. Toen ik werd benaderd om op de stemlijst te staan van mijn partij vond ik dat mooi, kennelijk gaat er nog wat van mijn naam uit. Ik ben ook helemaal vergroeid met de partij en zal lid blijven tot mijn laatste snik. Ik heb binnen en buiten de partij ontzettend veel mensen ontmoet en er heel veel plezier gehad.

Lijstduwer Als lijstduwer sta je letterlijk op de laatste plek van de kieslijst. Natuurlijk kan je op voorkeursstemmen wel in de Sliedrechtse gemeenteraad komen, maar ik verwacht die kans heel klein. Vóór mij staan allemaal toppers en ik heb er alle vertrouwen in dat zij er wat moois van gaan maken! Net als ze de afgelopen jaren hebben laten zien. Dat vind ik het belangrijkste: het gaat erom wat het CDA kan betekenen en welke vertegenwoordiger dat uitvoert, maakt niet uit. Iedereen uit onze partij doet uit dezelfde overtuiging hetgeen dat goed is voor Sliedrecht. Natuurlijk kan ik mij ook volledig vinden in het verkiesprogramma. De punten over de doorstroming van het verkeer komen direct in mijn hoofd op wanneer ik aan het verkiesprogramma denk. Dit is een ongelooflijk lastig fenomeen om te tackelen, dat is het al jarenlang in Sliedrecht. Onze collega en huidige wethouder van verkeer, Ton Spek, doet hier zijn uiterste best voor. Dat is ook letterlijk merkbaar in Sliedrecht. Wegen die vernieuwd zijn, liggen er heel fraai bij.

Trots Niet alleen op Ton ben ik trots, maar op de hele fractie. Als je ziet wat hun inbreng is deze raadsperiode en hoe zij professioneel te werk gaan om er voor elke Sliedrechter te zijn, dan kan ik daar alleen maar een diepe buiging voor maken. Waar ik trouwens ook heel blij mee ben, is dat er weer een vrouw op een verkiesbare plek staat. Op onze vierde plaats staat Priscilla Kraaijeveld-Le Pair. Voor mijn periode zaten er twee vrouwen voor het CDA in de gemeenteraad en mogelijk komt er straks weer een vrouw voor het CDA in de gemeenteraad. Ik ben heel blij dat Priscilla haar bijdrage kan leveren!

Kanttekening Met zoveel inzet, motivatie en passie vind ik dat het CDA de plek die het heeft gekregen ook echt heeft verdiend. Ik hoop dat dat, ondanks de tegenvallers op landelijk niveau, zo blijft. Vergeet niet dat wij een lokale afdeling zijn. Wij staan dus los van de perikelen op nationaal niveau. Het zou erg jammer zijn wanneer dit ons wordt aangerekend na alles wat er de afgelopen jaren is gepresteerd.”

Comentários


RECENT
bottom of page