top of page

‘Het zwembad moet sowieso blijven’


Rens den Besten vertelt over De Lockhorst

Optiesport Bronbad De Lockhorst blijft, als het aan gemeenteraadslid Rens den Besten van de lokale Sliedrechtse afdeling CDA (Christen-Democratisch Appèl) ligt. Het zwembad heeft broodnodig onderhoud nodig. Als er nu niets gebeurt, dan dreigt er een sluiting. Den Besten wil dit koste wat kost voorkomen en legt uit waarom.

SLIEDRECHT – ,,Wij van het CDA vinden dat het zwembad sowieso moet blijven. Het zwembad sluiten vanwege het kostenplaatje, lijkt mij geen verstandige keuze. Ik vind het belangrijk dat Sliedrechters de mogelijkheid moeten hebben om te kunnen recreëren. Ons dorp ligt aan het water, maar aan diezelfde rivier is geen strandje. Toch is je vermaken in en rondom het water in mijn ogen een must, daarom pleit ik voor het behoud van het zwembad. Daarmee bedoel het hele zwembad. Dus voor diplomazwemmen, aqualessen en de wedstrijdsport bij bijvoorbeeld de Sliedrechtse zwem- en waterpolovereniging Door Water Fit (DWF) dat allemaal gebruik maakt van het wedstrijdbad. Maar ook het recreatiebad en de bijbehorende faciliteiten zoals de sauna’s en de glijbaan.

Discussie Deze kwestie bespreken we trouwens al langer in de gemeenteraad, maar het is het kip en het ei verhaal geworden. Er is geld nodig voor onderhoud. Aangezien dat al een aantal jaar niet gedaan is, is dat onderhoud ook echt hard nodig. In deze tijd zelfs om überhaupt open te blijven. Tegelijk weet de raad van de gemeente Sliedrecht nog niet goed wat deze in de toekomst met het zwembad wil. Het punt is dat we eigenlijk wel willen investeren, maar het plan met de toekomstvisie over de sportaccommodaties moet nog worden opgesteld. Enerzijds wacht je daarop, want anders heb je kans dat je geld weggooit. Aan de andere kant, onderhoud is ook nodig. Anders krijg je misschien dat materiaal stuk gaat en die vervanging kost vele malen meer. En je wil natuurlijk dat het zwembad ook goed blijft functioneren in de tijd dat er nog geen beslissing is, deze wordt trouwens in januari volgend jaar verwacht.

Geld Om een eventuele sluiting te voorkomen en het financieel wel behapbaar te houden in de toekomst, komt dat onderhoud aan het zwembad er toch. Zo voldoet deze straks weer aan de Nederlandse wet- en regelgeving. We moeten daar anderhalf miljoen euro voor uittrekken. Dat is fase één. Na het directe onderhoud volgt er een toekomstvisie waarin staat hoe we verder willen met het zwembad. Daar blijkt mogelijk uit dat we het zwembad willen behouden. Dan komt fase twee, het verduurzamen.

Buren Als we dan een paar deuren verder kijken, bij de Sliedrechtse voetbalvereniging V.V. Sliedrecht, dan wachten zij ook al jaren op een eventuele nieuwe locatie. Daardoor is er al jaren geen onderhoud meer gepleegd en het is verschrikkelijk hoe dat er nu uitziet. Zelf strijd ik nog steeds hard met de voetbalclub mee en ook als het gaat om het zwembad. Beide liggen mij aan het hart.

Standpunt De hele CDA fractie staat achter deze gang van zaken. We vinden het belangrijk om geen geld weg te gooien en dat gebeurt ook niet. Tegelijk kan het zwembad, na het onderhoud, weer gebruikt worden. En hopen we dat natuurlijk verder uit kunnen bouwen. Want wat is er nou fijner dan met je familie of vrienden genieten van water, lekker bezig zijn en lol hebben in het zwembad bij jou in je eigen gemeente?”

Comments


RECENT
bottom of page