top of page

Hoge bomen vangen veel wind

Nu langzamerhand de kruitdampen zijn opgetrokken en Sliedrecht transformeert naar hoe het altijd was, breekt het moment aan om te 'reflecteren' op het voorbije jaar. Iedereen beleefde 2019 op zijn eigenwijze wijze. En natuurlijk gebruiken we 2019 om te leren zodat 2020 veel beter gaat. Onze burgemeester is hier al voortvarend mee van start gegaan en stelt dat illegaal vuurwerk onder de wapenwet moet vallen. Mijn zegen heeft hij, want persoonlijk vind ik vuurwerk verschrikkelijk.

Op oudejaarsdag fietste ik van Sliedrecht west naar oost om bij vrienden Oud en Nieuw te vieren. Gedurende deze tocht ben ik een aantal keer gestopt voor mensen die door het vuurwerk verblind waren. Het moest aan! En als het lontje brandde, dan moest het zo snel mogelijk weggegooid worden. Ongeacht wie of wat in de buurt stond. Veel mensen schreeuwen om een vuurwerkverbod, of dat er van komt is maar de vraag vanwege de tekorten bij handhaving. Waar ik mijn dan wel over verbaas is dat de verkoop van legaal vuurwerk een paar dagen voor oudejaarsdag plaatsvindt. Dat is natuurlijk de kat op het spek binden. Kan dit niet gewoon allemaal op 1 dag?

Een ander onderwerp: het kappen van bomen. Ook zo'n onderwerp dat regelmatig in 2019 de revue is gepasseerd. Als ik sociale media moet geloven leven we in een dorp waar het leven van een boom niet zeker is. Nu ben ik een plaatjesdenker en stel ik mij hierbij grote dorre en kale vlaktes voor. Mocht u nog een kerstboom hebben met kluit, dus niet één die is omgezaagd, dan kan deze ongetwijfeld een tweede leven elders in Sliedrecht vinden.

Tot slot wens ik een fantastisch 2020.

Rens den Besten

CDA Sliedrecht

RECENT
bottom of page