Terugblik: 150 dagen wethouder Spek

17/11/2018

Het is inmiddels alweer 150 dagen geleden dat Ton Spek wethouder werd van Sliedrecht. Namens het CDA zetten we hem daarom graag in het zonnetje vandaag, en kijken we terug op de mooie dingen die hij al voor ons dorp heeft mogen doen.

Iets meer dan twee maanden na het plaatsvinden van de gemeenteraadsverkiezingen was de kogel door de kerk: Ton Spek wordt wethouder van Sliedrecht namens de plaatselijke CDA partij. Na een periode waarin gesprekken plaatsvonden tussen de formateur en de Sliedrechtse partijen, werd op 19 juni het nieuwe college en de coalitie gepresenteerd. Niet veel later, vond tijdens de kadernota 2019, op 10 juli het eerste optreden van Ton als wethouder plaats.

 

(klik ook op afbeeldingen voor meer info)

 

Op 9 augustus ging de kersverse wethouder, na een korte zomer-onderbreking, enthousiast van start om zijn beloftes omtrent verkeer en veiligheid in te gaan lossen. Op 20 augustus al, sloeg hij de eerste nieuwe schoolzonepaal in de grond bij de Oranje Nassau school.

Na een snelle start zette wethouder Spek meteen door. Mede door de aankomende werkzaamheden van de Sportlaan / Provinciale weg, nam Spek op 20 september een informatiefilm op over het openbreken van de weg en wat dit voor de Sliedrechtse burger gaat bet