top of page

CDA: 'Hoge nood' voor toiletten in Sliedrecht

"Ik wil een grote boodschap overbrengen die onder onze aandacht is gekomen." Zo begon CDA fractievoorzitter Frank Dunsbergen zijn betoog over het toilettenaantal in Sliedrecht. Het CDA Sliedrecht heeft namelijk geconstateerd dat het dorp over onvoldoende openbare toiletvoorzieningen beschikt.

Uiteindelijk is dit een probleem dat ons allemaal raakt.

Iedereen kent wel een situatie dat hij of zij nodig moet, maar geen toiletten in buurt waren. En stelt u zich dan voor dat je ouder bent, dat je zwanger bent, dat je met blaasproblemen te maken hebt of dat je lijdt aan de Ziekte van Crohn. In die gevallen kan het niet aanwezig zijn van een wc écht een probleem zijn. Zelfs zo’n probleem dat je overweegt om dan maar geen boodschappen te gaan doen of niet te gaan winkelen. Goede openbare toiletvoorzieningen zijn daarom erg belangrijk.

Het CDA pleit voor voldoende openbaar toegankelijke toiletten en goede bewegwijzering naar die toiletten. Zo is bijvoorbeeld ook een app genaamd ‘Hoge Nood’ ontwikkelt, waarop openbare wc’s te vinden zijn. Op het kaartje van deze app mist alleen een aantal wc’s. Om die reden pleit het CDA voor een goede digitale en analoge bewegwijzering naar bestaande openbare toiletten.

Op aandringen van het CDA gaat de wethouder nu aan de slag met een inventarisatie naar de beschikbaarheid, toegankelijkheid en behoefte aan openbaar toegankelijke toiletten.

RECENT
bottom of page