top of page

CDA wil jongerenhuisvestiging in oud ziekenhuis

Nadat vorige week al naar buiten kwam dat het Albert Schweitzerziekenhuis locatie Sliedrecht gaat verhuizen, komt het CDA Sliedrecht nu met een voorstel om dit pand in de nabije toekomst om te dopen tot plaats voor jongerenhuisvestiging. Dit idee is ontstaan n.a.v. deze verhuizing en om in te spelen op de vraag naar woningen voor jongeren binnen Sliedrecht.

Burgerraadslid Frank Dunsbergen © Jeroen Vlot

Het nieuws over het Albert Schweitzerziekenhuis werd bij het CDA dan ook goed ontvangen. De partij is blij om te zien dat de ziekenhuisketen op zoek gaat naar een nieuwe locatie binnen de Sliedrechtse grenzen en noemt de woorden van bestuursvoorzitter Van der Meer veelbelovend. Van der Meer: "Het wordt een verandering waar iedereen profijt van heeft. Samen met de hele Sliedrechtse gemeenschap gaan we daarvoor zorgen." Als de overplaatsing met succes mag gaan verlopen, komt het oude pand in de verkoop. Het CDA heeft al een idee over hoe dit gebouw van een nieuwe functie kan worden voorzien. Burgerraadslid Frank Dunsbergen (CDA): “In Sliedrecht is veel vraag naar betaalbare woningen voor onze jongeren. Het CDA ziet het oude ziekenhuis als een ideale locatie om aan deze vraag tegemoet te komen.” Tegelijkertijd denkt het CDA ook een kans te zien om deze jongeren, wanneer nodig, een duwtje in de goede richting te geven. Dunsbergen: “De locatie biedt goede mogelijkheden voor jongeren om zich in te zetten voor de maatschappij. Zo heeft het Albert Schweitzerziekenhuis een directe verbinding met verpleeghuis Waerthove, waardoor jongeren hier bijvoorbeeld als vrijwilliger aan de slag kunnen gaan. We hebben ons daartoe laten inspireren door initiatieven in het land waaronder woongebouw Genderhof te Eindhoven en Place2BU in Utrecht, die eenzelfde soort constructie hebben.”

RECENT
bottom of page