"Kindertelefoon moet behouden worden"

13/04/2017

De Sliedrechtse fractie van het CDA maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de Kindertelefoon. De Kindertelefoon vreest in financiële problemen te komen nu zij met 388 gemeenten moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten. In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisaties namens alle gemeenten in één keer. 

Raadslid Vincent Prins © Thomas Oorschot

Voor CDA Sliedrecht staat voorop dat voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn. Raadslid Vincent Prins heeft aangekondigd dat hij in de vergadering van dinsdag 18 april mondelinge vragen wil stellen aan het college. Hij wil weten of de gemeente Sliedrecht voor 1 juni een overeenkomst gaat sluiten met de Kindertelefoon. 

Ook in de Tweede Kamer heeft het CDA aandacht gevraagd voor het voortbestaan van de Kindertelefoon. Tweede Kamerlid René Peters wil voorkomen dat de Kindertelefoon in de toekomst niet meer toegankelijk is in alle gemeenten. Peters: “De Kindertelefoon is belangrijk, omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen.” 

Deel met vrienden
Tweet
Vind ik leuk
Please reload

CDA gaat voor de 'Lijstertunnel'

22/01/2018

1/1
Please reload

Please reload

Please reload

Fractiekamer

Doctor Langeveldplein 30, 3361 HE Sliedrecht

Copyright 2019 CDA, Alle rechten voorbehouden.