Frank Dunsbergen

Profiel

Naam: 

Leeftijd: 

Bijnaam:

Functie:

Portefeuilles:

Nevenfuncties:

Website:

Frank Dunsbergen

23

Frenkie D

Fractievoorzitter CDA Sliedrecht

Wonen, Milieu & Duurzaamheid, Verkeer & vervoer, openbare ruimten, communicatie & burgerparticipatie, recreatie, omgevingswet, dienstverlening

Vrijwilliger verpleeghuis Waerthove (onbezoldigd), vrijwilliger PI de dorste poorten (onbezoldigd), bestuurslid stichting JA (onbezoldigd)

tonspek.wordpress.com

Ik ben Ton Spek, getrouwd met Carine en samen hebben we een zoon en twee dochters. Sinds 2018 ben ik werkzaam als wethouder van de gemeente Sliedrecht.

 

Met deze functie wil ik een bijdrage leveren aan het nog mooier maken van ons al mooie dorp. Thema’s die onder mijn portefeuille vallen zijn Wonen, Milieu & Duurzaamheid, Verkeer & vervoer, openbare ruimten, communicatie & burgerparticipatie, recreatie, omgevingswet en dienstverlening. Ik noem dit ook wel de portefeuilles van de samenleving en ben dan ook heel dankbaar dat ik met deze zaken aan de slag kan. Misschien vraagt u zich af, hoe ben ik nu bij deze functie terecht gekomen en waarom past dit bij mij?


Nadat ik de opleiding Maatschappelijk Werk afrondde, heb ik een aantal jaar theologie gestudeerd. In mijn dagelijks leven heb ik met kwetsbare personen gewerkt in de Geestelijke Gezondheidszorg (psychiatrie), het Voortgezet Speciaal Onderwijs en de Maatschappelijke Opvang (dak- en thuislozenzorg, slachtoffers van huiselijk geweld en zwerfjongeren). 


Al jaren ga ik ook voor in diensten in verpleeghuizen, tijdens evangelisatie-activiteiten, op jeugdkampen en in reguliere kerkdiensten. Vanuit praktisch pastorale gedrevenheid, wil ik graag de Eeuwige Woorden van God vertalen naar de praktijk van het dagelijks leven.
Vanaf 2012 ben ik ook politiek betrokken. Eerst als burgerraadslid, raadslid, fractieleider, lijsttrekker en nu na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ben ik wethouder geworden in mijn eigen woonplaats.


Verder sta ik heel graag in de keuken. Ik ben wel een echte hobby kok. Mensen noemen mij niet voor niets de wethouder van friet. Wist u dat ik de gehele gemeenteraad ook al eens heb getrakteerd op echte verse frieten? #frietpower

November 27, 2019

Op het moment dat ik dit stukje schrijf, zit ik op mijn bed in een hotelkamer in Roemenië. Vanuit de kerk zijn wij met een klein groepje in Roemenië om contacten te onderhouden. Het mooie van zo’n werkbezoek is dat je veel verschillende soorten mensen ontmoet en op bij...

May 22, 2019

Het openbaar vervoer. Een onderwerp dat ons allemaal al lange tijd bezig houdt. Bijna een maand geleden heeft het CDA Sliedrecht een meldpunt geopend, zodat u klachten over het openbaar vervoer bij ons kunt melden. 

Veel klachten Er is veel gebruik gemaakt van het meldp...

Please reload

Fractiekamer

Doctor Langeveldplein 30, 3361 HE Sliedrecht

Copyright 2019 CDA, Alle rechten voorbehouden.