top of page

Frank Dunsbergen

Sliedrecht is
dé plek om 
op te groeien

IMG_2024.heic

Ik ben Frank Dunsbergen. Met mijn 27 jaar ben ik mijn hele leven woonachtig in Sliedrecht. Eerst in de Vogelbuurt en nu in de Staatsliedenbuurt. Ik woon daar alleen, al is mijn fantastische vriendin - die zelf in Rotterdam woont - veel in het mooie Sliedrecht. Ik hoop haar te kunnen overtuigen om permanent te gaan wonen in dit mooie polderdorp met stadse allures. Mijn vriendin en ik wandelen graag; in Sliedrecht en in de omgeving. Ook zijn wij actief binnen de kerkelijke gemeente Noorderlicht. 

 

In het dagelijks leven werk ik bij de Douane als bestuurssecretaris en zet ik mij in voor de Sliedrechtse gemeenschap als raadslid en fractievoorzitter van het CDA Sliedrecht. 

 

Thema’s:

Als raadslid houd ik mij veelal bezig met de financiële onderwerpen (begroting/jaarrekening), maar mijn hart ligt vooral bij het thema wonen. Wonen is meer dan alleen een woning: het is thuis zijn. Een plek waar je veilig bent en jezelf kan ontwikkelen; op wat voor manier dan ook. Sliedrecht is dé plek om op te groeien of een gezin te starten, maar dan moet je wel een huis kunnen hebben. Daarom wil ik mij de komende jaren inzetten voor de bouw van nieuwe, duurzame woningen aan de noordkant van de A15; vooral voor jonge gezinnen.

Ook zet ik mij in voor een zogenaamde doelgroepenverordening. Daarmee kan je bepaalde woningen (huur of koop) aanwijzen die bijvoorbeeld specifiek voor jongeren bedoeld zijn.

Uiteraard verdient ook het bestaande gedeelte van Sliedrecht aandacht. Dit gebeurt al; als we bijvoorbeeld naar de Staatsliedenbuurt kijken. Wij willen dit ook voor de Professorenbuurt. Een mooie, moderne, duurzame en groene buurt waar iedereen - jong en oud; laag of hoog inkomen; alleen of met velen - een plekje kan vinden. Goed voor elkaar: voor iedereen!

bottom of page